Så föddes idén till Livets Historier

Mannen på bilden är min Pappa – Evert Karlsson. Han gick bort 2011. Tre år senare föddes min första son. 2017 kom vår andra son. Mina barn fick tyvärr aldrig träffa min Pappa eller höra han berätta sina historier om sin tid på världens hav som sjöman. Vår äldsta son börjar nu undra och fråga hur Farfar var och hur han lät. Och visst finns det en charm med att försöka berätta, visa gamla fotoalbum eller digitala bilder. Men jag hade så gärna velat visa mer ljud och film med min egen Pappa.

Mobiltelefonerna var tillräckligt bra redan 2011 för att jag själv hade kunnat spela in. Men då tänkte aldrig jag på att jag en dag skulle sakna hans röst. Och även om jag vid det laget producerat en hel del innehåll så hade det känts svårt och konstigt att ”producera” sin egna Pappa. 

I ljuset av dessa tankar föddes idén till ett minnesarkiv i digitalt format. En lättsam och enkel intervju hade räckt för att svara på så många frågor idag.

Livets Historier vill fånga minnena så ni kan spara ner dem på bästa sätt så fler kan njuta längre av våra nära och kära när de berättar Livets Historier. 

Ta chansen och gör din inspelning.

Jojje Borssén, 23 augusti 2022
Initiativtagare 

Vårt team

Vi är ett gäng professionella poddskapare och producenter som brinner för berättelsen och intervjuformatet. Att ge en annan människa utrymme att berätta sina historier är det bästa vi vet! Vi har ett omfattande ramverk att jobba med och
kommer oftast in under skalet hos vår gäst. 

Jojje Borssén

Initiativtagare / Producent

Jojje är entreprenör med fokus på kommunikation och media. Numera bosatt i Åre men tillbringat 17 år i Stockholm. Tidigare drivit produktionsbolag inom onlinelärande och drivit uppskattade podden Unika Människor. 

Har startat, drivit och sålt flera bolag och koncept senaste 10 åren. Främst med fokus på e-handel och den digitala affären.

Naturmänniska som gärna jagar och är ute och rör på sig i det fria. Brinner för berättelsen och samtalet med andra människor.

Idag senior e-handelskonsult på Omniarch men arbetar också aktivt med egna investeringar.

Lyssna och se mer av Jojje:

Niklas Johansson

Producent

Niklas Johansson är podcast-veteranen från Borås som varit verksam inom området sedan 2015.

Han producerar, klipper, redigerar och framförallt bisitter i podden ”Coltings Nakna Sanning”, som utkommit med nära 400 avsnitt.

Han har gedigen erfarenhet av att researcha och intervjua gäster i ljudformat och har ett genuint intresse av att djupdyka i berättelser.

Som person är Niklas sympatisk, reflekterande och kreativ. Han arbetar även som projektledare för diverse evenemang inom idrotts och nöjessegmentet.

Lyssna och se mer av Niklas: